kókuszos epertorta - liszt nélkül, szénhidrátszegényen

2014-03-28

sponsored links

Szép az élet. Finom ez a torta.



A piskótához:
4 tojás
2 ek stevia (por)
2 csapott ek. kókuszliszt
1 csapott ek. kakaópor

A tojást felverjük (én egyben csinálom, de lehet külön-külön is), majd hozzáforgatjuk a többi hozzávalót is. Egy kis méretû, kör alakú szilikon formában megsütjük. Ha nincs kis tortaforma, mehet egyszerû sütõpapírral bélelt tepsibe is, akkor ketté kell majd vágni, egyik fele lesz az alja, másik a teteje. 15 perc alatt készre sütjük, félre tesszük hûlni.

A krémhez:

2 dl tejszín
200 g light krémsajt
édesítõ (nálam agave)
vanília

4 db eper (minimum)

2 epret összeturmixolunk, másik kettõt (vagy nyolcat) szeletekre vágunk. Én 4 db-ot használtam, ehhez is számoltam kia Ch tartalmat, de nem elég, extra eperrel fogyasztottuk el. Ti tehát tegyetek egy réteg epret az elsõ piskótalapra is.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, azokkal is verjük egy kicsit.

A tortalpot ketté vágjuk, és az alsót megkenjük a turmixolt eperre (lekvár helyett). Majd kirakjuk eperszeletekkel, és rákenjük a krém egyik felét. Ezután a piskótatetõ megfordítjuk, hogy a girbe-gurbára sült tetõ legyen alul, és úgy tesszük rá a krémre, így a torta teteje szép síma lesz (by Gordon Ramsey). Rákenjük a maradék krémet, és eperszeletekkel, opcionálisan mogyoróval, kókuszreszelékkel díszítjük.

Egy hatod torta (egy nagy szelet):
16 g CH és 203 kcal.
Ha több epret használsz, mint én, akkor azt még hozzá kell adni.





Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/03/koku...

sponsored links

Keres?s