Kókuszos-csokis minirétes

2014-05-02

sponsored links

Tulajdonképpen ez nem is rétes, csak úgy nevezem, mert nem rétestésztából készül, hanem vajas-leveles tésztából. De a vékonyra nyújtott, leveles formája miatt, pont úgy néz ki. Persze, ha valakinek szimpatikusabb, természetesen készítheti réteslapból is.

Ez a recept rendkívül könnyen elkészíthetõ, egyszerû és finom. Egyetlen negatívuma, hogy amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is tûnik. Sokféle töltelékkel készítettem már, ezek közül, most ezt a kókuszos-csokis verziót mutatom meg. 

Nagyon fontos, hogy a töltelékhez jó minõségû csokoládét használjunk, legalább 50% kakaótartalommal.

Kókuszos-csokis minirétesKókuszos-csokis minirétes

Hozzávalók: (3 kis rúd)

1/2 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)

2 tojássárgája + 1 a kenéshez

5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé

5 dkg cukor

2 evõkanál mascarpone krémsajt

3-4 evõkanálnyi kókuszreszelék

1 evõkanál kukoricakeményítõ

3 dl (házi) tej

1 evõkanál rum

Az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amibõl most 3 lapot használtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz.

Mint azt az elõzõ, vaníliás minirétesnél is írtam, a pudingot én mindig hagyományos módon készítem, mert a zacskós változatban van valami, amitõl rosszul vagyok, valószínûleg, valamelyik adalékanyagra vagyok érzékeny. De nagyon egyszerûen, pillanatok alatt elkészíthetõ az itthoni változat, ráadásul még finomabb is!

Elkészítés:

Elõször elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítõvel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve, forrásig melegítjük, míg besûrûsödik.  Miután kellõen besûrûsödött, lekapcsoljuk és beletördeljük a csokoládét és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hûtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitõl még selymesebb lesz a csoki töltelék.

Kókuszos-csokis minirétesKókuszos-csokis minirétes

A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, majd a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evõkanálnyi kókuszreszelékkel és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt, megismételjük a másik két lappal is.

A kész rudakat sütõpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával. Elõmelegített sütõben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.

Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hûlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.

Kókuszos-csokis minirétesKókuszos-csokis minirétes

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?


Még több finomság:




vaníliás mini rétes
Mézes-gyömbéres almakrémleves, vaníliás minirétessel


koll
Házi rétes újratöltve


Túrógombóc ízû házi rétes
Túrógombóc ízû házi rétes


Rizses-barackos házi rétes
Rizses-barackos házi rétes


Mandulás-õszibarackos rétes
Mandulás-õszibarackos rétes




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/05/02/...

sponsored links

Keres?s