Kókuszkrémes piskótatekercs

2014-03-31

sponsored links

A hétvégén egy kis édességet terveztem készíteni. Még sohasem sütöttem piskótatekercset, most belevágtam. Nem a legegyszerûbb lekvárossal kezdtem, hanem egy kókuszkrémes változattal leptem meg a családot. Nagyon finom lett. Máskor is étlapra kerül majd.


Hozzávalók 15 szelethez:
Piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 1 tasak sütõpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz

Krémhez:

  • 1 tasak kókuszos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz:

  • 2 dkg kókuszreszelék

A sütõt elõmelegítjük.  Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütõpapírral.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütõporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütõporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sûrû masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tûpróbával ellenõrizzük.
1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütõpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével.
Hagyjuk teljesen kihûlni.
Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sûrûre fõzzük.
Néha megkavarva hagyjuk kihûlni.
Közben a porcukrot habosra keverjük a porcukorral.
Ha minden kihûlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A piskótát kitekerjük.
A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük.
A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külsõ részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.
1-2 órát a hûtõben pihentetjük, ezután szépen szeletelhetõ.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/03/kokus...

sponsored links

Keres?s