Kókuszcsúcs változat
sponsored links
Ennek az angol desszertnek az eredeti neve:english madeleines.
Piskótából készül, málnalekvárral vonják be,és kókuszreszelékbe forgatják.
A csúcsot kandírozott meggy vagy koktélcseresznye díszíti.
Változatai:
- sárgabaracklekvárral, durvára vágott dióba, mogyoróba hempergetve
- nutellával megkenve, reszelt étcsokiba forgatva
- meggylekvárral, kókuszosan
Hozzávalók: 18 db -hoz
a piskótához
- 250 g puha vaj
- 250 liszt
- 250 cukor
- 4 db tojás
- 2 ts sütõpor
- 1 ts vanília kivonat (elhagyható)
díszítéshez
- kb 10 evõkanál meggylekvár
- kb 100 g kókuszreszelék
- 18 szem meggybefõtt
Elkészítése:
Elõmelegítettem a sütõt 180 C-ra.
A piskóta hozzávalóit egy tálba tettem, majd elektromos kézi habverõvel sima tésztává kevertem.
Szilikon hengerformába kanalaztam, de csak félig mert megnõ.
kb. 20 percig sütöttem, tapintásra tömör állagú lett.
5 percig még hagytam hûlni, majd rácsra borítottam.
A sütiket villára szúrtam, a lekvárt megmelegítettem, majd rákentem a csúcsokra, és meghempergettem a kókuszba.
A tetejükre meggyszemeket tettem díszítésül.