Kínai kel lasagne

2014-01-08

sponsored links

A receptet egy régi Blikk Nõk 100 recept újságban találtam, az eredeti receptben kelkáposztából készül én most lecseréltem a kelkáposztát kínai kelre.
Készítettem már így is úgy is mindkét variáció nagyon finom.




 Hozzávalók:
1 db közepes nagy kínai kel
1 evõk. zsír vagy olaj
2 db kisebb fej vöröshagyma
60 dkg darált sertés-comb
1 db közepes nagyságú tojás
20 dkg  paprikás erdélyi szalonna
Ízlés szerint : só, bors, pirospaprika

Elkészítése:
A kínai kelt levelekre szedem és lobogó vízbe 1-2 percig fõzöm, majd hideg vizzel leöblítem és jól lecsöpögtetem.
A Szalonnát vékony szeletekre vágom és félre rakom.
A vöröshagymát finomra vágom és a zsíron megfuttatom, majd ráöntöm a darált húsra és összekeverem.
Sózom , borsozom és adok hozzá egy kevés pirospaprikát is.
Összekeverem és hozzáadom a tojást amivel szintén jól elkeverem.
Hasonló masszát kapunk mint amikor fasírtot készítünk.
Egy tûzálló tepsi alját kirakom az elõzõleg felszeletelt szalonna felével.
Erre rakom az egész fõtt kínai kel leveleket.
Erre kerül a darált hús egyenletesen elosztva a leveleken, sózom , borsozom.
Beborítom  a húst ismét a kínai kel levelekkel és addig ismétlem ezt a mûvelete még el nem fogynak az alapanyagok.
A végére kínai kel levelek jussanak és erre sorra rakjuk rá a maradék szalonnákat.
Elõmelegített sütõben 190 -fokon gáz 4-5 , kb 40-50 perc alatt készre sütöm.
Ha sütés közben levet engedne, azt szeletelés elõtt öntsük le róla!
Tálaláskor szép szeletekre vágom és friss kenyérrel és tejföllel kínálom.

Jó étvágyat !









Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/kinai-k...

sponsored links

Keres?s