Kínai hétköznapi ínyenc, mert enni jó!

2014-04-22

sponsored links

Megint egy újabb husi a sütõbõl. Ragacsos, szaftos, jól átsült ropogós, belül omlós csirke bámulatosan jól mutat salátával, vagy más körettel? és mennyeien finom, és ami fontos, gyorsan elkészíthetõ hétköznap is..:) Ezt ki ne hagyd?

ötfûszeres kínai ropogós csirke salátávalKínai ötfûszeres ropogós csirke/salátával

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

Fûszerek:

2 db fokhagyma ? átnyomva

1 kis db gyömbér reszelve 1-2 tk

2 szál egész újhagyma - apróra vágva

1 ek sötét szójaszósz

1 ek kínai rizsbor

? tk szecsuani bors ? vagy fekete bors

1 ek kínai ötfûszer keverék

1 db csillagánizs

1-2 tk reszelt édeskömény

? tk chili pehely

1 szegfûszeg

extra szûz olívaolaj

Elkészítés:

A fenti fûszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és õröljük meg.

A megmosott csirke combokat, vagdosunk be több helyen, 3-4 helyen, így jobban magukba szívják a pác ízeit. Az összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy éjszakát is.

kínai ötfûszeres ropogós csirke salátával

Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30-35 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 5-10 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.

ropogós kínai ötfûszeres csirke salátával

Kínáljuk salátával, rizzsel esetleg krumplival, szezámmaggal megszórva.

Jó étvágyat!

Klarissza

Inspiráció: NikiWickes



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s