Két éves az Erdõkóstoló. Kis erdei salátával, szendviccsel ünnepeltük - vadzöldséges, feles borsós szendvicskék.

2014-03-02

sponsored links

Két éve március 1. Jó régen volt. De ekkor gondoltam egyet, és hirtelen, blogírásban teljesen járatlanul kezdtem írni az Erdõkóstolót. Azóta én is sokat tanultam és remélem másoknak is hasznára vált. Jókat fõzicskéztem, sütögettem, és remélem azt is, a kíméletes, a természetmegõrzõ gyûjtésrõl is átadtam gondoltaimat, nem csak itt a blogon, hanem az azóta 5000 kedvelõhöz közeledõ Facebook oldalon is. Jó lenne, ha minél több tiszta, egészséges erdõnk, rétünk, mocsarunk maradna meg nekünk és utódainknak. Mert fontos gyógynövény és egészséges táplálékforrások is. Kellenek még nekünk.  


A saláta összetétele, és ugyanaz a kis rozsos, házi bucis szendvicskéken:
Vegyes erdei levélzöldség (medvehagyma, csalán, podagrafû, pongyola pitypang fiatal levele, salátaboglárka levél, árvacsalán hajtás), lila hagyma, zöld színû, feles borsó babérleveles, sós vízben megfõzve. Öntet csipkebogyó ecet, méz, víz, csipet õrölt bors.

Salátaként majd pedig kis túrós szendvicskékre kanalazva finom volt.


Fõzés elõtt jártunk egyet és gyûjtöttünk ünneplésként is. Ezt láttuk, gyûjtöttük:



Csípõs csalán (Urtica dioica) és Podagrafû (Aegopodium podagraria) 

Közönséges mogyoró (Corylus avelana)

Podagrafû (Aegopodium podagraria)

Salátaboglárka (Ranunculus ficaria)


Százszorszép (Bellis perennis)


Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2014/03/ket-...

sponsored links

Keres?s