Képviselõfánk

2013-01-02

sponsored links

KÉPVISELÕFÁNK

A karácsonyi bejglihez vásárolt zsír maradéka nálam kötelezõen a képviselõfánkban végzi. Ezzel két legyet ütök egy csapásra. Részint a zsírosbödön végre kiürül, és nem foglalja a helyet a hûtõben, másrészt pedig hagyomány a szilveszteri képviselõfánk.

Mami hagyományozta rám ezt a szokást, de az okot azt nem tudom. Mivel azonban az anyukám így tette minden szilveszterkor, én is így teszek, és nem, ne higgye senki hogy kényszerbõl, ez színtiszta élvezet. Imádom. Sokszor pedig azt szeretném, ha több mindent örököltem volna tõle, és ilyen könnyen megvalósítható õt utánzó tevékenységekkel próbálom megvásárolni a magam lelkiismeretét, és nyugalmát. Egyébiránt háni szilveszter napján amikor összegeztük az évünket, azt mondta, szeretné, ha sokkal kevesebbet kellene idegeskednem az új évben, mert szerinte sok jutott belõle 2012-ben nekem. Hát nem is tudom, sajnálom ha ezt látta belõlem a legtöbbet, vagy nem is ezt, de ebbõl kevesebbet szeretne nekem, ami több, mint kedves tõle. Furcsa módon én sokkal inkább a türelmetlenségemmel vertem ki a saját biztosítékomat, ha kérhetném, inkább abból szeretnék többet, akár ennyi idegeskedés mellett is, mart hamar megnyugszom általában. Az anyukám mintapéldánya volt a megtestesült türelemnek. Például velem is, pedig hozzám bõséggel kellett belõle.

A képviselõfánkot pedig csak szilveszterkor szoktam zsírból készíteni az említett okból, máskor vajjal, és ez a zsíros recept egy Horváth Ilona klasszik, az elejétõl a végéig.

Hozzávalók:

200g liszt

100g zsír ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2013/01/02/kep...

sponsored links

Keres?s