Kávés-csokoládés és málnahabos ekler fánk

2014-03-30

sponsored links


Idén tavasszal tizedik alkalommal indítjuk útjára a Segítsüti licitet, a gasztroblogger szülõk jótékonysági akcióját, rászoruló gyermekek támogatására. Mostani akciónkkal a SUHANJ! Alapítványt támogatjuk. 
A málnahabos és csokoládés-kávés ekler fánkok kikiáltási ára 1000 Ft. Az árverés április 2-án szerdán 16 órakor zárul. Itt lehet licitálni. 





tészta: 
5 dkg vaj, 1,75 dl víz, csipet só, 1 tk cukor, 9 dkg liszt
krém 1:
2 dl tejszín, 15 dkg 60%-os étcsokoládé, 1 ek instant kávé
krém 2: 
2 dl tejszín, 1 ek cukor, 2 dl málna
máz:
porcukor, kávé, málna
Vizet a vajjal kis lángon kevergetve felforraltam. Levettem a tûzrõl, liszttel és egy csipet sóval simára kevertem, majd újra addig kevertem kis lángon, míg elvált az edény falától. Kissé hûlni hagytam, habverõvel lazítottam, miközben egyenként hozzáadtam a tojásokat. 
A sütõt 200 fokra elõmelegítettem. Habzsákból rudakat nyomtam a szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire. 10 perc után 190 fokra levettem a hõmérsékletet, és még 10-15 percig sütöttem. Nyitott sütõajtónál hagytam kihûlni.
1. Felforraltam a tejszínt, beeltördeltem a csokoládét, hozzáadtam a kávét és simára kevertem. Langyosra hûtöttam, majd habverõvel kihabosítottam. Porcukrot elkvertem pár kanál frissen fõtt kávéval.
2. A tejszínt kemény habbá vertem. A málnát cukorral leturmixoltam, majd óvatosan beleforgattam a tejszínhabba. Pár kanálnyi málnavelõt összekevertem annyi porcukorral, hogy sûrû mázt kapjak.
Habzsákból betöltöttem krémmel a fánkokat és belemártottam a mázba.




Folytats a blogon ... gasztro.rubineszter.com/2014/03/kaves...

sponsored links

Keres?s