Kártyalapok

2014-05-20

sponsored links

Tegnap volt Milán névnapja, az oviba készítettem ezt a süteményt. A tésztáját ajánlom figyelmetekbe, mindenképp süssétek meg egyszer, mert sütés után azonnal omlósan puha, ráadásul annyira finom! Ez a süti a nagy kedvenceim közé került. Már megsütöttem egyszer tavaly õsszel a nagynéném névnapjára is, és mivel tudtam, mennyire finom, most dupla adaggal készítettem, melynek köszönhetõen maradt itthonra is 1-2 darab. Délután kiültem pár percre a kertbe, élveztem a szép idõt és a madárcsicsergést, közben majszoltam a finom süteményt - aztán rohantam Milánért az oviba. :)

A fotókon szereplõ apró virágmintás kézmûves kerámia bögre és a fehér színû 
nagyon szépen kidolgozott  tálca szett is megtalálható a webáruházban.
Az alábbi linken megtekinthetõk: www.gabriellawebaruhaza.hu



A széket 5-6 éve Apukám készítette nekem -
kifejezetten ezt a stílust kértem tõle. :)
Nem ez a szakmája, de imád mindent barkácsolni és szerelni. 
 



Hozzávalók:
- 30 dkg sima liszt
- 5 dkg porcukor 
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg szobahõmérsékletû vaj (vagy margarin)
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja és kifacsart leve (lehetõség szerint kezeletlen citrom)

+ sárgabaracklekvár (vagy hasonló savanykásabb lekvár)
- a tetejére porcukor




Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és a citrom levét, majd összegyúrjuk. 
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden második közepére szaggatunk valamilyen kis formát. (A kimaradó tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.)
3. Elõmelegített 180 fokos sütõben alsó-felsõ sütésen kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük. Ne barnuljon meg, nem baj, ha puhának tûnik - mire kihûl picit megszilárdul és nagyon-nagyon finom omlós lesz!
4. Minden simát megkenünk lekvárral, a lyukas részt ráragasztjuk és meghintjük porcukorral.

Tipp: Érdemes rögtön dupla mennyiséggel sütni, mert hihetetlenül finom!


 

...és jöjjön még pár fotó a sütirõl :)


 





Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/05/kartyal...

sponsored links

Keres?s