Káposztás-rolád barna mártással és burgonyapürével
sponsored links
A Facebook Katafakanala oldalán részt vettem egy játékban, ahol sikerült elvinnem a fõnyereményt, egy szuper Kenwood húsdarálót.
Nem volt kérdés, egybõl ki akartam próbálni. Az elsõ receptem pedig egy régi NDK-s recept alapján készült, merthogy szereztem egy szuper szakácskönyvet is, egyenesen Németországból.
Az étel pedig káposztás rolád barna mártással.
Hozzávalók: 60 dkg darálthús (sertés lapocka, és marha felsálból) 1 kisebb fej kelkáposzta, 1 nagyobb hagyma, 1 sárgarépa, 1 tk reszelt citromhéj, 1 tojás, 2 ek tejföl, só, bors, fõzõmargarin, 3 dl zöldség alaplé.
A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát aprítom és hozzáadom a korábban frissen ledarált darálthúshoz. Mehet bele a többi hozzávaló, a citromhéj, só, bors, tejföl és tojás. Jól összedolgozom, majd 1 - 1,5 kanálnyi mennyiséget a káposztalevelekre helyezve, feltekerem.
Magasabb serpenyõben vajat hevítek, ezen kezdem sütni a tekercseket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntöm a zöldég alaplével, majd lefedve 25 percen keresztül párolom. Ha elkészült kiveszem a tepsibõl a tekercseket és a sütõben további 10 percig sütöm. A visszamardt szaftból készülhet a mártás. Nekem nagy segítség Mondamin ételsûrítõje. Kitûnõ mártás készíthetõ vele.
Köretként burgonyaprüré a legjobb választás.