Káposztás gombóc
sponsored links
Ismét egy remek recept Bornemissza Karola gyûjteményébõl, én már hónapok óta áradozok róla, hogy mennyi érdekes és nagyszerû fogás van ebben a könyvben. Remélem nektek is tetszik, és kipróbáljátok!
Káposztás gombóc
Hozzávalók: fél fej káposzta, 1 tojás, 2 kis zsemle, kevés tej, 1 evõkanál zsiradék, 20-25 dkg liszt, só, zsemlemorzsa, kevés olaj, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: A káposztát ledaráljuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk. Amikor keveset állt, kinyomkodjuk a levét, a zsemlét tejbe beáztatjuk, majd azt is kicsavarjuk és a káposztához tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a zsiradékot és a lisztet, majd összegyúrjuk. Gombócokat formázunk a masszából és sós vízben kifõzzük. A zsemlemorzsát kevés olajban megpirítjuk, majd a kifõtt gombócokat megforgatjuk benne. Tejföllel tálaljuk.