Káposztás csigakenyér

2014-08-03

sponsored links

Ez lényegében a káposztás lepény helyett készült. Nagyon szeretem a káposztás lepényt, de ritkán szoktam enni. Amit a pékségben lehet kapni, nem nagyon szeretem, mert legtöbbször a káposzta agyon van borsozva, annyira csíp, hogy elmegy a kedvem tõle. Most ezt találtam ki. Egyébként nagy sikere volt :) 


Hozzávalók a tésztához:
  • 250 g finomliszt,
  • 250 g BL55-ös kenyérliszt,
  • 250 ml langyos tej,
  • 1 tasak száraz élesztõ,
  • 1 ek cukor,
  • 1 tk só,
  • 2 tojás felverve a tésztába, + 1 tojás a kenéshez.
A töltelékhez:
  • 1 fej káposzta,
  • só,
  • bors,
  • kevés olaj a pároláshoz.
A káposztát legyalultam, besóztam és hagytam kicsit állni, miközben kétszer, háromszor összekavartam. Ez azért kell, hogy a káposzta lágyuljon. Utána kevés felforrósított olajon, kevés vizet adva hozzá, megpároltam. Nem kell puhára párolni, mert sülés közben még alakul, de azért legyen legalább félpuha. Amikor a víz elpárolgott róla, hagytam kihûlni, majd rászortam a borsot.
A lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a sót, a cukrot, az élesztõt, a felvert tojást és a 250 ml langyos tejjel tésztát gyúrtam belõle. Meleg helyen fél órát kelesztettem, majd lisztezett deszkán enyhén átgyúrtam. Két részre osztottam. Egyenként, 3 - 4 mm vastagságú, téglalap alakúra nyújtottam,  szétterítettem rajta a káposztát (aránylag egyenletesen) és felcsavartam. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágtam és sütõpapírral kibélelt kerek formába tettem. Elõmelegített sütõben félig megsütöttem. Ekkor kivettem és a tetejét megkentem a felvert tojással, majd visszatéve a sütõbe, pirosra sütöttem.


Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s