Kápia paprika sóval, télire
sponsored links
Az idén is elkészült az elsõ adag sózott darált paprika a kamrapolcra, késõbbi felhasználásra.
Sikerült a piacon tökéletes (friss szedésû, de kicsit ráncosodó) kápia paprikához jutnom,
ráadásul nagyon kedvezõ áron.
Ettõl se szebb, se olcsóbb nem várható, legalábbis itt a piacon.
Nem terveztem még eltenni télire,
de amint szólt õstermelõ ismerõsöm gondolkodás nélkül vásároltam néhány kilót.
Mosással, tisztítással együtt 1 óra alatt kész volt a lényegi munka,
így programon kívül is beilleszthetõ volt a kicsit sem lazítós hétvégébe.
A paprikát az elõkészületek után ledaráltam, géppel.
1 kilogrammonként 20 dkg sóval kevertem össze.
Elõkészítettem az -egyébként tökéletesen tisztán kupakkal lezárva eltett- üvegeket.
A lesózott darált paprikát üvegbe raktam, egy mokkáskanálnyi sót még plusz a tetejükre szórtam
és az üvegeket lezártam.
Kész.
Részletesebb leírás itt található: