KÖRÖMPÖRKÖLT

2014-06-15

sponsored links

A férjemnek fõztem ezt a pörköltet. Én ezzel ugyanúgy vagyok mint a pacallal, hogy elkészítem, de nem eszem!
Most is így voltam, megcsináltam, de én csak a burgonyából ettem kovászos uborkával. De azért ne sajnáljatok, mert ez is nagyon jó volt!

2 db sertésköröm
2 ek. zsír
2 db nagy vöröshagyma
fûszerpaprika
õrölt bors
pirosarany

burgonya

A feldarabolt sertéskörmöt megmostam, megpucoltam.
A vöröshagymát megpucoltam, felkockáztam és a zsírban üvegesre pirítottam. Lehúztam a gáztûzhelyrõl, pici vizet öntöttem alá és beleszórtam a pirospaprikát.
A körömdarabokat beletettem, átpirítottam, fûszereztam. Pörkölthöz híven vizet öntöttem alá, zsírjára pirítottam, ismét vizet öntöttem alá....persze ezt nem sokszor ismételtem.
Amikor már leválik a csontról akkor már puha és készen van.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok sûrû szaftja legyen, hogy az én burgonyámra is jusson belõle.

Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/06/koro...

sponsored links

Keres?s