KÓKUSZPITE TORTÁCSKA

2014-01-04

sponsored links














 Azt hiszem, hogy túlvásároltam magam az ünnepekre süti-hozzávalókból. Egyik sem romlandó belõle, talán csak a mascarpone. Felhasználtam a kókusszal együtt. Valójában kókuszcsókot indultam sütni, de mint tudjuk, ahhoz egyáltalán nem kell mascarpone. Így alakult át a "csók", tortácskává... No, ebbe aztán fért krém bõven. A kókuszos tortaalap édes, a krém nem annyira, a gyümölcs pedig fanyar. Pont összhangba kerültek így, és egy tökéletes desszert valósult meg velük.


Hozzávalók 6 tortácskához: 17 dkg kókuszreszelék, 2 tojás fehérje, 1 csipet só, 10 dkg cukor. Krém: 2 tojás sárgája, 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só,  2 csapott evõkanál liszt, 2 csapott evõkanál cukor, 12 dkg mascarpone. Tetszés szerint gyümölcs: mandarin, kiwi, gránátalma stb.


A fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, közben folyamatosan beleszórjuk a kimért cukrot. Ha csúcsot képez a habverõ végén, akkor lesz jó. Ez után lazán belekeverjük a habba a kókuszreszeléket. A pici piteformákat kivajazzuk, liszttel meghintjük, majd vizes kanál hátával, belesimítjuk mindegyik formába a kókuszmasszát. Elõmelegített sütõben, 175 C-on, kb. 15 perc alatt kisütjük a kókuszos torta-alapokat. Míg sül, addig elkészítjük a krémet. A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kétféle cukrot és a csipet sót. Állandóan kevergetve, sûrû krémet fõzünk belõle. Teljesen kihûtjük. Mikor kihûlt, hozzáadjuk a mascarpone krémet. Jó habosra keverjük. A krémmel megtöltjük a kókuszos pitéket, majd tetszés szerint gyümölccsel megrakjuk a torták tetejét. Tálalásig behûtjük. 









Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s