Kuriózum - ismét örmény vacsorát ül a Lucullus BT - Május 29, 30.

2014-05-07

sponsored links

021.jpg

 

Dear Ínyenc Társ!

Örömmel jelentjük, hogy sor kerül a Lucullus BT 3. örmény vacsorájára, ami azért különleges, mert tudomásunk szerint Magyarországon évtizedek óta nincsen örmény étterem. Hogyan tudjuk mi mégis megoldani ezt  a feladatot? Nem mondjuk, hogy könnyen, de így: ismerjük Lefi nénit, akivel régóta jó barátságot ápolunk, és akiben bizony nem kevés örmény vér csordogál. Lefi néni nem más, mint Ghavrilos mamája (Gyradiko), aki csak a kedvünkért, exkluzív módon hamadszor is fakanalat ragad, hogy újból bevezessen minket az örmény Gasztromennyországba.

Szuperlatívuszokban beszélünk errõl, hisz mind ki vagyunk éhezve a Kaukázus étkeire, fûszereire, vendégszeretetére. Az örmény vacsorá(k)ra a nemrég megnyitott Gyradiko étteremben kerül sor, ahol a nyáron már volt szerencsénk elfogyasztani egy remek vacsorát.

Még egyszer kiemeljük, hogy a kaland exkluzív, és csak a Lucullus BT kedvéért kerül megrendezésre. Kérjük, igyekezzetek a foglalásokkal!
Az elsõ vacsora arról is nevezetes lesz, hogy jelen lesz rajta Turóczi Gábor "El Presidente? is, aki mesél örmény és kaukázusiélményeirõl. Az El Presidente épp most tért vissza Dagesztánból.

Az örmény konyháról  ITT  talál bõvebb infót.

Örményiáda..

Elõétel
- Paszturma, azaz bélszínbõl készült pácolt hús vékonyan szeletelve
- Szudzsuch, azaz kolbász-szerû készítmény, salátával, friss korianderrel és tárkonnyal

Fõétel
- Ljujle kebab-tál: darált bárány, - csirke és - borjúhúsos kebab petrezselymes lilahagymával, friss paradicsommal és tárkonylevelekkel
- Lahmedzsun töltött zöldségekkel
- Csi köfte bulgurral, azaz búzatörettel
- Bulgursaláta gránátalmával
- Örmény joghurt

Édesség
- ?Gata"

(A menüsorban lehetnek változások!!)

Mikor: 2014. május 29. csütörtök ÉS 2014. május 30 ., pének.
Hol: Gyradiko, Budapest, XIII., Victor Hugo u. 35.


Részvételi díj

6500 Ft/fõ (2 fõre = 12800 Ft, 3 fõre = 19000 Ft, 4 fõre = 24000 Ft)
5500 Ft/fõ (Lucullus BT-tagoknak). (Tagnak az minõsül, aki befizette az éves tagdíjat - 6500 Ft-ot -,  és rendelkezik érvényes Lucullus BT-tagkártyával.)

Az ár a menüsort  tartalmazza, az italokat azonban mindenki maga fizeti. Ha részt szeretnél venni az eseményen (és hányan, és melyiken), kérlek, jelezd azt felénk e-mailen elnokseg@lucullusbt.hu legkésõbb 1 nappal az esemény elõtt. Kérlek, a pénzt is ugyaneddig juttasd el a 10700505-42758507-51100005 CIB-számlára (kedvezményezett: Lucullus Baráti Társaság). Aki utalt, kérjük, küldjön egy postai címet a számla kiállításához.
A vacsorá(ko)n a részvétel LIMITÁLT, ezért kérjük, igyekezzetek a foglalásokkal! Felhívnánk T. figyelmedet, hogy a határidõn túl nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, a határidõn túli lemondások esetén pedig nem áll módunkban pénzt visszaadni. Megértésedet köszönjük. Tiszteletteljesen arra kérünk mindenkit, hogy legyen NAGYON pontos és precíz a visszajelzést illetõen!

Üdvözlettel,

Az Elnökség
Lucullus BT

+3620 240-8530

Web: www.lucullus.hu
Blog: http://lucullus.blog.hu
Lucullus a Facebookon: www.facebook.com/lucullusbt


*Ha valaki nem kér több Lucullus-mailt, kérjük, jelezze ezt felénk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... lucullus.blog.hu/2014/05/07/kuriozum_...

sponsored links

Keres?s