Kung pao csirke

2014-03-04

sponsored links




Hozzávalók:
1,2 kg csirkemell

A páchoz:
4 egész tojás
3 teáskanál kínai fûszerkeverék (Kotányi)
2 evõkanál krumplikeményítõ
2 teáskanál só
4 evõkanál csípõs ketchup
2 evõkanál szójaszósz
1 dl olaj.


+ 1 póréhagyma
   15 dkg pörkölt sótlan földimogyoró.

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam.
A pác hozzávalóit összekevertem. A csíkokra vágott húst jól beleforgattam, letakarva hûtõbe raktam másnapig.
Másnap kevés felhevített olajon egy teflonserpenyõben kisütöttem a bepácolt húst (a páclével együtt, mindig csak annyi adagot, ami éppen kellett, a maradék hús maradhat a pácban még a hûtõben), mikor már majdnep kész volt, hozzáadtam felkarikázott póréhagymát, kicsit átforgattam, végül a mogyorót is hozzáadtam. Rizzsel tálaltam.

A recept innen.

Ezt a kínai fûszerkeveréket használtam hozzá:


Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2014/03/kung-...

sponsored links

Keres?s