Kukoricás zabkenyér

2014-07-23

sponsored links

Ez egy nagyon gazdag & izgalmas recept, nem igazi kenyér, sokkal inkább sós süti vagy sörkorcsolya! ;)

A recept:kukoricás zabkenyér.jpg

  • 3 dl zabpehely - annyi vízbe beáztatva, ami éppen ellepi
  • 1 ek pecsenye zsír vagy olíva olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1/2 kg fagyasztott kukorica
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg csicseriborsó liszt
  • 1 kockázott paradicsom konzerv
  • 1 ek házi Édes Anna
  • 4 tojás
  • 1 marék zöld olívabogyó - felkarikázva
  • 10 dkg sajt - lereszelve -, én Ementálit & füstöt Edámit használtam 

  Fûszerek:

  • 5 levél friss bazsalikom - felaprítva
  • 1-1 ek metélõhagyma, õrölt mustármag
  • 1 kk Cayun fûszerkeverék
  • 1 mk
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átpirítjuk rajta a fûszereket. Hozzáadjuk a kukoricát, és fedõ alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

A beáztatott zabpehelyhez sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül belekeverjük a fõtt kukoricát is, és egy sütõpapírral bélelt teflon kenyér formába töltjük a masszát.

Elõmelegített sütõben, 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/07/23/kukoric...

sponsored links

Keres?s