Kukoricás semifreddo chilis csokival

2014-07-06

sponsored links


Nagy kedvencem a Stahl magazin, amint megérkezik a postaládámba az újság, azonnal végiglapozom. Ezúttal is ezt tettem, és azonnal megakadt a szemem egy különleges recepten, a kukoricából készült semifreddón. Halálosan kíváncsi lettem, vajon milyen íze lehet ennek a finomságnak, ezért nem volt kérdés, hogy ezt nekem gyorsított ütemben ki kell próbálnom! Gyorsan elkészül, és elsõre ugyan furcsa, de hamar függõséget okoz!

Kukoricás semifreddo chilis csokival

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 30 dkg kukorica (részemrõl konzerv volt)
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 5 ek méz
- 1 zöldcitrom
- 1/4 tk só
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 4 dkg vaj
- 1 késhegynyi chilipor
Elkészítés:
3 dl tejszínt kemény habbá verünk, és felhasználásig hûtõbe teszünk.
A kukoricát és a maradék 1 dl tejszínt turmixgépben pürésítjük. A kapott masszát egy szûrõn átpasszírozzuk, a visszamaradt rostokat kidobjuk.
Egy fém keverõtálban vízgõz fölött kézi habverõvel elkeverjük az egész tojásokat a tojássárgájákkal, és folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a mézet, világos, krémes masszát fõzünk belõle.
Belekeverjük a kukorciapürét, valamint a zölcitrom reszelt héját és kifacsart levét. Picit megsózzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába öntjük. Finoman a konyhapulthoz ütögetjük, a tetejét is lefedjük, és egy éjszakára a mélyhûtõbe tesszük, hogy megfagyjon.
Másnap reggel a csokoládét, a vajat és a csiliport vízgõz fölött összeolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a kicsomagolt desszertet, majd szeleteljük és gyorsított ütemben behabzsoljuk.

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/07/ku...

sponsored links

Keres?s