Kukoricalisztes- joghurtos formakenyér
sponsored links
Gyönyörû színû, nagyon finom ízû kenyér. A recept innen, eredeti hozzávalók a linken, nálam némileg módosultak az arányok.
Hozzávalók:
- 2,25 dl. víz
- 2 tk. cukor
- 2,5 dkg. élesztõ
- 1 kispohár (140 g.) joghurt
- 3 ek. olaj
- 2 ek. burgonyapehely
- 1 tk. sikér
- 1 kk. kurkuma
- 1 csipet aszkorbinsav
- 10 dkg. kukoricaliszt
- 45 dkg. kenyérliszt (BL 80)
- 1 csapott ek. só.
Elkészítés:
1 dl. langyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztõt.
Mikor felfutott, a kenyér hozzávalóit bedagasztjuk. Rugalmas, sima tésztát dagasszunk.
A bedagasztott tésztát duplájára kelesztjük kb. 60- 70 perc alatt.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belõle, kenyérformába tesszük, és újra kelesztjük kb. 30 percet.
Bevagdossuk.
Elõmelegített 200- 220 C fokos sütõbe megsütjük, kb. 20- 30 perc alatt.
Jó étvágyat! :)