Kukoricabundás csirkecombfilé zöldséges rizzsel

2014-05-16

sponsored links



Próbálkozom kevesebb tojás használatával a koleszterin miatt, de rántott csirkét, hogy csináljak nélküle?
Kiváncsi voltam, hogy a kukoricaliszt a csirkecombokat is ropogóssá varázsolja -e?
A halaknál már bevált, és itt se csalódtam .Tényleg jó!



Hozzávalók:
  • 500 g csirkecomb kicsontozva
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg brokkoli
  • fejessaláta 
  •  olaj
  • kukoricaliszt
  • késhegynyi kurkuma
  • 1 kk delikát


Elkészítése:
A csirkecombokat megmostam, lebõröztem,( koleszterin miatt) kicsontoztam.
Sóval meghintettem,és beleforgattam kukoricalisztbe, kevés olajon megsütöttem.
A rizst megpirítottam fehéredésig,majd 2x mennyiségû vízzel felöntöttem, felforraltam.
Addig fõztem míg a víz elfõtt róla, majd betakartam egy plédbe, és ebben párolódott tovább.(én mindig így készítem,és jó pergõs lesz)
Majd egy fél óra múlva a megfõzött zöldségekkel, ételízesítõvel, késhegynyi kurkumával összekevertem, és vizezett gömbformába nyomkodtam.( a kurkuma helyett curry port is lehet,ezektõl szép sárga lesz a rizs)
Az öntött saláta receptjét külön posztolom.




Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/kuk...

sponsored links

Keres?s