Krémtúrós palacsintatekercs (vegán)
sponsored links
Az elõzõ két receptemet ötvözve készítettem egy finom édességet. Túróval töltött palacsinta - ez röviden a megnevezés. Hosszan pedig így szólhatna: Krémtúróval töltött lusta asszony meggyes palacsintája. Hasonlóan nagy szeleteket lehetett vágni belõle, mint egy piskótatekercsbõl. A palacsinta tepsiben sült, és a meggy a tésztájába volt keverve. Persze el lehet készíteni úgy is, hogy a palacsinta tésztáját gyümölcs nélkül sütjük meg és a krémtúróba keverjük a meggyet. Most, barack és dinnyeszezon idején sárgadinnyével, nektarinnal is elkészíthetjük.
A recept
Hozzávalók a krémtúróhoz:
?1 kisebb bögre köles
?víz
?növényi tej
?édesítõ (nyírfacukor, gyümölcscukor, stb.)
?vanília
?citrom
Hozzávalók a palacsintához:
?1 csésze teljes kiõrlésû liszt
?1 csésze fehér liszt
?1 csésze zabpehely liszt (vagy õrölt zabpehely)
?víz
?1 csipet só
?2 evõkanál lenmag õrölve
?meggy
?sütõpapír
Elkészítés:
A kölest megfõzzük növényi tejben és a hamis krémtúró receptje szerint ízesítjük. Míg a köles fõ, a palacsinta tésztájához összekeverjük a hozzávalókat és egy sütõpapíros tepsiben megsütjük Lusta asszony meggyes palacsintáját. Ebbõl az adagból két-három tepsiben sült palacsinta is készíthetõ.
A kihûlt palacsintáról lehúzzuk a sütõpapírt. Majd visszarakjuk a sütõpapírra (konyharuhára is lehet), megtöltjük a krémtúróval és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Pihentetjük egy rövid ideig, majd felszeleteljük.