Krémtúrós palacsintatekercs (vegán)

2014-08-16

sponsored links

krémtúrós palacsinta.jpg

Az elõzõ két receptemet ötvözve készítettem egy finom édességet. Túróval töltött palacsinta - ez röviden a megnevezés. Hosszan pedig így szólhatna: Krémtúróval töltött lusta asszony meggyes palacsintája. Hasonlóan nagy szeleteket lehetett vágni belõle, mint egy piskótatekercsbõl. A palacsinta tepsiben sült, és a meggy a tésztájába volt keverve. Persze el lehet készíteni úgy is, hogy a palacsinta tésztáját gyümölcs nélkül sütjük meg és a krémtúróba keverjük a meggyet. Most, barack és dinnyeszezon idején sárgadinnyével, nektarinnal is elkészíthetjük. 

A recept

Hozzávalók a krémtúróhoz:

?1 kisebb bögre köles

?víz

?növényi tej

?édesítõ (nyírfacukor, gyümölcscukor, stb.)

?vanília

?citrom

Hozzávalók a palacsintához:

?1 csésze teljes kiõrlésû liszt

?1 csésze fehér liszt

?1 csésze zabpehely liszt (vagy õrölt zabpehely)

?víz

?1 csipet só

?2 evõkanál lenmag õrölve

?meggy

?sütõpapír

 

Elkészítés:

A kölest megfõzzük növényi tejben és a hamis krémtúró receptje szerint ízesítjük. Míg a köles fõ, a palacsinta tésztájához összekeverjük a hozzávalókat és egy sütõpapíros tepsiben megsütjük Lusta asszony meggyes palacsintáját. Ebbõl az adagból két-három tepsiben sült palacsinta is készíthetõ. 

A kihûlt palacsintáról lehúzzuk a sütõpapírt. Majd visszarakjuk a sütõpapírra (konyharuhára is lehet), megtöltjük a krémtúróval és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Pihentetjük egy rövid ideig, majd felszeleteljük.

 

 

  • tepsiben sült meggyes palacsinta
  • krémtúróval megkenve
  • feltekerve mint egy piskóta
  • szeleteléskor

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/08/16/kremturos...

sponsored links

Keres?s