Krémsajtos brownie málnával
sponsored links
Hihetetlen ez a sütemény. Puha, omlós tömör csokoládéíz, lágy, krémes réteggel társulva, mindez a mennyei, ízes, kerti málna megkoronázásával...hát nagyjából így jellemezném, de rövidebben: egy falat menyország!
Olyan gyorsan elfogyott, mintha soha nem is létezett volna :))
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- 20 dkg jó minõségû étcsokoládé (min. 50 %-os), 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 2 tojás, fél teáskanál vanília aroma, negyed teáskanál szódabikarbóna, csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 púpozott evõkanál étkezési keményítõ, 2 teáskanál citromlé, félt teáskanál vanília aroma, csipetnyi só
A tetejére:
- A csokoládét darabokra törjük, és a vajjal egy tálban gõz felett, vagy mikróban felolvasztjuk. belekavarjuk a cukrot, és hûlni hagyjuk.
- A krémhez a krémsajtot alaposan kikavarjuk a hozzávalókkal (kézi mixerrel a legegyszerûbb).
- Közben a kihûlt csokoládéhoz kavarjuk a tojásokat, meg a vaníliát.
- Összekavarjuk a lisztet a szódabikarbónával, meg a sóval, majd a csokis masszához vegyítjük óvatosan. Semmiképp se kavarjuk sokáig, amint összeállt a két massza, már jó is.
- Egy 20x30-as, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére pedig a krémsajtos masszát.
- Kirakjuk megmosott málnával, megszórjuk porcukorral, majd 180 fokos sütõben 40 perc alatt megsütjük.
- Miután kihûlt, négyzetekre vágva tálaljuk.