Krémes áfonyatorta

2014-08-10

sponsored links

Ahogy az általában esetemben lenni szokott, ez a recept sem egy bonyolult darab, és természetesen a süti elkészítése sem tart hosszú ideig. Csináltam már jó pár süteményt életemben, tortát is már néhányat, de olyan nagyon kevés van, amit többször is elkészítek azért, mert akkora sikere van. Olyan pedig talán a tiramisuig csupán egy volt, aminek elkészítését kérés, követelés elõzi meg. :) Ez a torta ugyanis Sógorkám, Imi kedvence. :) Legalábbis azon nasik közül, amiket én csinálok. :) Remélem idõvel minden családtagomnak lesz valami kedvence a sütijeim közül. :) A fõzésben még nem nagyon jeleskedek, úgyhogy ezen a téren csak késõbb kezdek vágyni majd arra, hogy mindenki egy kedvencet válasszon. :)
Nem szaporítom inkább a szót tovább, sokkal érdekesebb ennek a finom áfonyás tortának a receptje.


Kell hozzá 25 dkg leveles tészta (az sem baj, ha dupla adag, nem ront semmit rajta),
4 evõkanál zsemlemorzsa,
75 dkg áfonya,
4 tojás,
3 dl tejföl,
15 dkg cukor,
3 evõkanál vaníliás pudingpor (én mindig 1 csomagot teszek),
1 evõkanál citromlé,
vaj a formához.



A leveles tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint elõkészítjük. A fagyasztottat szobahõmérsékleten hagyjuk kiengedni, a hûtöttet 10 perccel felhasználás elõtt kivesszük a hûtõbõl. A tésztát, ha szükséges, kinyújtjuk. Kivajazunk egy 24 vagy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformát, belefektetjük a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Megszórjuk zsemlemorzsával.
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, beleszórjuk a formába. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
A tojást simára keverjük, beledolgozzuk a tejfölt, a cukrot, a pudingport és a citromlevet. Az áfonyára locsoljuk, és a sütõben kb. 45 percig sütjük.
Hagyjuk kihûlni. Tálaláskor megszórhatjuk mandulaforgáccsal és mentalevelekkel díszíthetjük.


Egy jó tanács: mindenképpen figyelemmel kell lenni a torta méretére és a körülötte lévõk létszámára, ugyanis határozottan gyorsan fogy! :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/08/kremes...

sponsored links

Keres?s