Krémes vaníliafagylalt fõzés és fagyigép nélkül

2014-08-12

sponsored links



Egyszerûen nagyszerû kategória következik! Mondjuk készüljetek fel, hogy kalóriabomba, lehet koplalni utána...
Vasárnap reggelente, nyugis kávékortyolgatás közepette szeretek böngészni a neten. (mit meg nem enged az ember magának...! ) Martha Stewart oldalán bukkantam erre villámgyorsan elkészíthetõ fõzés nélküli, tojás nélküli vaníliafagyira. Már régóta vallom: nincsenek véletlenek! pár hete ugyanis a hûtõben ott figyelt 2 doboz sûrített tej, emlékeztem, hogy segítségével lehet vaníliafagyit készíteni, de fogalmam se volt, hol láttam... így hát beszereztem....de nem volt idõm kutakodni éppen... szegény sûrített tejet csak pakolgattam jobbra-balra...
És szembejött :) csak türelmesen kellett várni, mindennel így vagyok mostmár... aminek be kell sétálnia az életünkbe, az meg is fog jelenni ott! :)


Hozzávalók:
  • 300 g sûrített tej
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 kk bourbon whisky (ha nem szeretjük, vagy gyerekek is esznek a jégkrémbõl, elhagyható. Az alkohol segít abban, hogy ne fagyjon túl jegesen a fagyi, bár tapasztalatom szerint itt ez nem jelent gondot. Nem mellékesen, alig érezhetõ, kellemes ízt ad a fagyinak, ír jegeskávéhoz például zseniális!!!)
  • 400 ml 30% zsírtartalom fölötti, állati tejszín (ajánlom a Debic márkát, 35%-os, Metroban beszerezhetõ, nekem nagyon pozitívak vele a tapasztalataim mind a munkám során, mind a saját konyhámban!)


Elkészítés:

Összekeverjük a sûrített tejet, vaníliakivonatot és vaníliarúd kikapart magjait, ha, használunk, whisky-t.
A tejszínt lassú-közepes fokozaton habbá verjük. Laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sûrített tejes krémbe. Porcelán vagy fém edényben pár óra alatt kifagyasztjuk.


Jó étvágyat!

Utóirat: az elveszett fagyigép-lapát emlékére...

Folytats a blogon ... juliasutfoz.blogspot.com/2014/08/krem...

sponsored links

Keres?s