Krémes karfiolleves

2014-04-29

sponsored links

Valami kis egyszerû, hamar elkészülõ zöldséges levesre vágytam. Ez a karfiolos lett belõle.


Hozzávalók 4 fõre:

  • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet õrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 1 csipet õrölt szerecsendió
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl fõzõtejszín (20%-os)

A karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk.
Feltesszük fõni annyi vízben, hogy bõvel ellepje.
A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelõn belereszeljük.
Meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük.
Ha a karfiol megpuhult, a tejszínes habarást felhígítjuk a forró levesbõl mert pár evõkanál lével és lassan belecsorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
 



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/kreme...

sponsored links

Keres?s