Krémes

2014-03-30

sponsored links





Francia krémes receptje alapján elkészült az egyszerûbb változat is, szintén nagy sikert aratva a család tagjainál.


Hozzávalók 36 x 24 cm-es kapcsos tepsihez

A tésztához
500 g leveles tészta

A krémhez
1000 ml tej
8 tojás
300 g cukor
100 g liszt
1 rúd vanília
25 g zselatin

A tetejére
porcukor

A tésztát kétfelé vesszük, mindkettõbõl vékony, tepsiméretû lapot nyújtunk és egyenként megsütjük.
Egyiket a tepsi aljába tesszük, a másikat éles késsel felszeleteljük.
A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl 150 g cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgáját 150 g cukorral, a liszttel és a vaníliával tálba mérjük és 200 ml tejjel csomómentesre kikeverjük.
700 ml tejet felforralunk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és lassú tûzön fõzve besûrítjük.
A maradék 100 ml tejben felforrósítjuk a zselatint, a forró krémbe keverjük, majd az egészet a tojásfehérjéhez öntjük és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott vaníliakrémet a tepsibe borítjuk, elsimítjuk, majd rárakosgatjuk a felszeletelt tetõket.
Legjobb elõzõ nap elkészíteni a süteményt és egy éjszakát hûtõben tartani.
Ha kellõen megdermedt a krém, a tetõk szélei mentén felszeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/03/kremes...

sponsored links

Keres?s