Krémes béles torta

2014-02-16

sponsored links


      Ma is ünnepeltünk. Ma a hölgyek kerültek sorra, hiszen mindhármunkat Júliának hívnak. Erre a jeles napra Anyukám választotta ezt a finom krémes béles tortát.  Egyszerû, de nagyon finom.
       Hozzávalók: 450 g fagyasztott leveles tészta, 1 l tej, 6 tojás, 300 g cukor, 3 tasak vaníliaízû pudingpor, 20 g zselatinpor, 200 ml tejszín.
     A leveles tésztát szobahõmérsékleten kifagyasszuk. A tortaformánk mérete szerint kört vágunk ki a tésztából, amit tepsiháton 200 fokos sütõben megsütünk. A megmaradt részeket is egy másik tepsiben megsütjük. A zselatint 200 ml vízbe beáztatjuk.
    A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, amibe elõzõleg a pudingporokat beleszórtuk. Lassú tûzön addig fõzzük, míg besûrûsõdik. Tûzrõl levéve hozzákavarjuk a keményre felvert tojáshabot meg a beáztatott, majd mikróban felmelegített zselatint. Egy kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk, belehelyezzük a megsült tésztalapot, rátöltjük a krémet és 5-6 óráig hûvõs helyen dermedni hagyjuk.
       Pár óra elteltével eltávolítjuk  a tortaforma peremét, a tortát egy tálra csusztatjuk. Tetejére tejszínhabot símítunk és beszórjuk a  visszamaradt megsült tésztalap törmelékével.


Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s