Krumplis rétes

2014-01-03

sponsored links

Krumplis rétes
A krumplis rétesnek nagyon sok változata kering a neten. Én sem mindig egyformán csinálom. Szoktam édesen, tojáshabbal lazítva, hát az teljesen olyan, mint a remegõs krémes. A férjem inkább sósan szereti, ahhoz eddig úgy kezdtem neki, mintha krumplis tésztát akarnék készíteni, vagyis zsiradékon hagymát dinszteltem, amibe késõbb a kockára vágott nyers burgonyát is beletettem, és kevés vizet apránként hozzáöntve majdnem készre pároltam. Ekkor sóztam, borsoztam, õrölt paprikával összekevertem, és sûrû kevergetés mellett hagytam kicsit összeérni az ízeket.
De a mostani Szilveszterkor  nagyon kellett sietnem, ezért inkább vízben fõztem a krumplit, mert közben tudtam csinálni a lencsesalátát is.
Hozzávalók:(2 rúdhoz)
1 csomag réteslap (4 lapos mirelit)
fél kiló krumpli (tisztán mérve)
4 evõkanál kacsazsír
1 nagy pohár tejföl
1 teáskanál õrölt bors
1 teáskanál õrölt paprika

Az apró kockákra összevágott nyerskrumplit sós vízben megfõztem. Leszûrtem, hozzáadtam a tejföl meg a kacsazsír felét, megsóztam, beleszórtam a borsot, paprikát és összekevertem, de nem törtem meg a krumplit. Kóstolással állapítottam meg kell-e még bele valami.
A maradék kacsazsírt felolvasztottam és hozzákevertem a tejfölt, ezzel kentem meg a lapokat. Két-két lapot tettem egymásra, egyik szélére rúdba halmoztam a tölteléket, majd a lapok végeit behajtva feltekertem. Kacsazsíros tejföllel kívülrõl is bekentem a rudakat, és a 220 fokra elõmelegített sütõben 40 percig sütöttem alsó-felsõ lángon.
A kísûlt krumplis rétes

Langyosan metéltem fel. Nagyon finom volt!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/01/krump...

sponsored links

Keres?s