Krumplis pogácsa ? különleges tálalással

2014-01-12

sponsored links

krumplispogácsa0krumplispogácsatál

Hozzávalók:krumplispogácsa1

  • Kb. 30 dkg batáta (Helyettesíthetõ paszternákkal, csicsókával, sütõtökkel is!)
  • 20 dkg mandula liszt (pellet)
  • 20 dkg õrölt mandula vagy õrölt dió – helyettesíthetõ szezámliszttel vagy õrölt szezámmal (Ma mandulával készítettem, de meggyõzõdésem, hogy nekem a szezámos ízlene jobban! -, amennyiben szezámmal készíted, akkor ne felejts el bõségesen õrölt köménymagot a tésztába szórni!)
  • 1 púpozott evõkanál zsír
  • 3-4 tojás – méretfüggõ!
  • Ha szükséges – némi víz
  • Só – ízlés szerint, de legalább egy evõkanállal
  • 2 dkg szódabikarbóna – Jól írtam, nem késhegynyi, hanem ez egy lapos evõkanál tartalma!
  • Fél citrom leve, vagy fél evõkanálnyi aszkorbinsav
  • 1 db tojás a pogácsák kenéséhez

Elkészítés:

  • A “krumpli”-nak valót fõzd meg puhára, és törd össze
  • Keverd össze a fenti hozzávalókat, és alaposan dolgozd át, ha lehetséges, akkor egy csavaros dagasztófejjel
  • Szaggass pogácsákat, és kenõtollal az elkevert 1 db tojással kend meg a pogácsák tetejét, melyeket elõtte villával barázdáld
  • Elõmelegített sütõben süsd a tésztát kb. 25-30 percig – közepes lángon; ja kész, tedd tálba

Különleges tálalás pl. vendégséghez:

Az alábbi képen a pogácsákon kívül a következõket látod:

    • Nyers füstölt lazacfilé
    • Kemény sajtok: Grana Padano, Gouda (határeset!), Cheddar
    • Házi májas karikák
    • Zöld paprika karikák

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20581

sponsored links

Keres?s