Krumplilé leves

2014-01-03

sponsored links

Elõfordul nálunk, hogy kimondottan ilyen egyszerû, gyors levest fõzünk, sõt, Dorka imádja õket...ilyen a tojásleves, fokhagymás leves, a vacak leves és a krumplilé leves is.

Egyrészt akkor  fõzzük, ha gyors kaja kell, másrészt akkor, amikor fõtt krumpli kell a fõételhez...merthogy a krumpli fõzõlevét is felhasználjuk...nagyon finom, akármilyen gagyinak is tûnik...:-)

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
Kevés étolaj
1 ek õrölt paprika
Só/vegeta
Krumpli fõzõleve kb 1-1,5 l
2 marék levestészta

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, levesszük a tûzrõl és belekeverjük az õrölt paprikát. Felöntjük a krumpli fõzõlevével.

Ízlés szerint adunk hozzá sót, vegetát. Amikor felforrt, beledobjuk a levestésztát. Addig fõzzük tovább, amíg megpuhul benne a tészta.



Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/01/k...

sponsored links

Keres?s