Krumplifõzelék

2014-04-15

sponsored links

A krumpli minden háztartásban kéznél van, sokféleképpen készíthetjük el. Ha egy igazán tartalmas, laktató ételre vágyunk, akár fõzelék is lehet belõle, ami izgalmassá tehet egy hétköznapi étkezést, minden a fûszerezésen és a fantáziánkon múlik.

Krumplifõzelék



Hozzávalók 4 személyre: 1 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 pár virsli,  só, 1 kiskanál szárított, morzsolt petrezselyemzöld, ízlés szerint só, ételízesítõ.

Elkészítése: Az olajat felhevítjük, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, gyakran megkavarva sütjük egy keveset, majd fûszerezzük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, felöntjük vízzel és puhára fõzzük. Amikor majdnem kész, beletesszük a karikára vágott virslit is.Addig rotyogtatjuk még, amg a virsli is megfõ. Ha szereti a család választhatunk jó fûszeres virslit is, még ízletesebb lesz a fõzelék.  A tejfölt kikavarjuk a liszttel és kevés vízzel, végül besûrítjük vele a fõzeléket.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/04/krum...

sponsored links

Keres?s