Kovászos kifli

2017-01-15

sponsored links

30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 tk. cukor
2 tk. só
1 dl tej
2 dl víz
4 dkg puha vaj
1 ek. búzakovász por
1,5 dkg friss élesztõ
Dagasztógép táljába szitáltam a liszteket, elvegyítettem a sóval és a cukorral. Hozzáadtam a tejet (lehet helyette is víz) és a vizet, a puha vajat, a rozskovászt és a tetejére morzsoltam az élesztõt. Alacsony fokozaton 4-5 percig, majd magasabb fokozaton 8-10 percig dagasztottam a tésztát. Amikor a tészta szép sima és fényes lett, elvált a kelesztõtál oldalától a gépet leállítottam és a tésztát egy fedeles kelesztõtálba tettem. 45 percig hagytam kelni.

Finoman beliszteztem a deszkát és a megkelt tésztát óvatosan ráfordítottam. 8 egyenlõ részre osztottam. Minden darabot gömbölyítettem, azaz kis cipókat formáztam belõlük. Letakartam egy fóliával és 10-15 percig pihenni hagytam.

A megformázott kifliket szilikonos tepsire sorakoztattam. Lekentem õket sós vízzel. A sütõ aljába egy vízzel teli edényt tettem.
Amíg a kiflik keltek a sütõt elõmelegítettem 200 fokra.
A tepsit a forró sütõbe toltam, és a kifliket 25 perc alatt pirosra sütöttem.


Eredeti recept: http://www.limarapeksege.hu/

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2017/01/k...

sponsored links

Keres?s