Kovászos káposzta

2014-07-31

sponsored links

Egy pár évvel ezelõtt, egy országosan nagy nézettségnek
örvendõ mûsorban (egy rendkívül népszerû és általam
nagyon kedvelt Színmûvész (Úr :))
ilyenbõl készítette a töltött káposztát a vendégeinek
-még hallani sem hallottam addig ilyenrõl!
És mivel én meg késõn érõ típus vagyok,
(rendkívül késõn érnek meg bennem a gondolatok :)))
most jött el az ideje, hogy el is készítsem!
Ez van! :DDD
Hozzávalók:
  (szigorúan nálam-nem emlékszem az eredeti receptre)
-1 kg (tiszta súly) édes, fejes káposzta
-kapor (sok, de most csak szárított volt itthon)
-1 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 ek egész bors (fûszertojásba téve)
-2 ek só
-2 liter meleg víz
-pirítós kenyerek
A káposztát legyalultam, innentõl minden ugyanúgy zajlott,
mint a
készítésénél;
annyira úgy, hogy ezt is három napra tettem a verõfényre,
(amibõl megint csak nem volt hiányunk :)
csak miután elkészült, nem feltétlenül szûrögettem
-elég, ha a kenyér lekerül a tetejérõl és
kihûlés után megy a hûtõbe,
amíg felhasználásra nem kerül!
Az íze (teljesen érthetõ módon :), nem olyan,
mint az uborkának, de elképesztõen finom,
teljesen újfajta savanyúság-élmény! :)))
 
Azt meg, hogy mihez is fogom felhasználni,
majd kitalálom
(Mondjuk a harmadát a Királylány simán eltüntette
a kiszedést követõen, úgyhogy maradok annyiban,
hogy ha lesz még mit/mibõl, ígérem, megosztom! :)))



Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/07/kova...

sponsored links

Keres?s