Kovászolt tök

2014-07-05

sponsored links

           
       Rengeteg fõzõtök lett az idén is kertünkben. Kirántottam, fõzeléket fõztem belõle, fasírtokat is készítettem már... Most egy kis kovászolt tököt állítottam össze. Lefotóztam, hátha kedvet kaptok és ti is elkészítitek.
          Hozzávalók(egy 5 litres üvegkannához): 2 kg tök, 4 hagyma, 1 cékla, 1/2 csípõspaprika, 1csokor csombor, 1 csokor kapor, 2 szelet kenyér, 3 l víz, 3 evk só.
A fõzõtököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk és két ujjnyi hasábokra feldaraboljuk.
A céklát megtakarítjuk, felszeleteljük. A hagymákat megpucoljuk , félbevágjuk. A csípõspaprikát kárikára vágjuk.
Egy tiszta üvegkanna aljára egy szelet kenyeret helyezünk, rá csombortot meg kaprot teszünk, aztán szép sorban tököt, céklát , hagymát és csípõst. Végezzük ezt mindaddig míg üvegünk megtelik. A végén megint teszünk a csombortból meg kaporból. Felöntjük langyos sós vízzel, tetejére egy szelet pirítóskenyeret helyezünk. Az üveget kistányérral lefedjük, egy nagyobb tálba tesszük és napos helyre állítjuk, hogy megérjen. Másnap eltávolítjuk a kenyeret, naponta legalább kétszer átszûrjük. Ha elkészült a savanyúságunk, az üveget hûvõsebb helyre tesszük(kamrába). Nagyon finooom!

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s