Koulourakia vagyis görög húsvéti sütemény

2014-03-03

sponsored links

Ebben a süteményben a formázása tetszett meg leghamarabb, és az, hogy édes sütemény mégis szezámmagot szórunk a tetejére. Ránézésre kelt tésztára hasonlít, pedig sütõporral készül, és finom omlós tésztája van, állagban inkább kekszre hasonlít. A görög konyhában a húsvét ünnepi süteménye. A receptet ITT találtam.


Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 dl tej, 1 teáskanál sütõpor, 2 tasak vaníliás cukor,  A kenéshez: 1 tojássárgája, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál víz, kevés szezámmag.
Elkészítése: A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet valamint egyenként a tojássárgákat és vaníliás cukrot. A sütõport elkeverjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Ezután kézzel jól összegyúrjuk, 20 percre a hûtõbe tesszük pihenni. A hûtõbõl kivéve a tésztát két részre osztjuk. A tészta egyik felét kézzel elkezdjük fokozatosan rúddá sodorni, amikor elég vékony levágjuk, esetleg még vékonyítjuk, és S ? formára vagy hajfonathoz hasonló formára alakítjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgás, vizes, cukros keverékkel, megszórjuk szezámaggal, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon halvány pirosra sütjük.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s