Kossuth kifli
sponsored links
A mai nap a sütésrõl szól nálunk. Délután és este is vendégségbe megyünk, így többféle étellel készülök. Az elsõ sütésem mára a Kossuth kifli volt. Talán a lehetõ legegyszerûbb sütemény, ami könnyû és finom és persze nagyon hamar el is fogy.
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 1 kk sütõpor, 1 citrom reszelt héja,15 dkg dió
A margarint a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverem. Mehet hozzá az átszitált liszt és sütõpor, valamint a reszelt citrom héja. A tojások fehérjébõl kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához keverek.
Egy közepes tepsit kivajazok és kilisztezek. A masszát eloszlatom benne. A tészta kb. 1 cm magasan legyen. Tetejét megszórom durvára darált dióval. (mogyoróval is nagyon finom, de az sajnos nem volt itthon)
Elõmelegített sütõben 180 fokon sütöm 30 percig. Megvárom míg a sütemény kihül, majd pogácsa szaggatóval félholdakat szúrok ki.