Korhelysaláta

2014-01-02

sponsored links

Minden kedves olvasónknak szeretnénk egészségben, szeretetben, vidámságban - és persze finom falatokban - gazdag boldog új évet kívánni!

Idei elsõ blogbejegyzésünk mirõl másról is szólhatna, mint egy tipikusan újévi salátáról, ami a szilveszteri bulizók, alkoholmámorban hazatérõk nagy barátja, elõsegíti a belsõ tisztulást. Fõ alkotóeleme a csípõs almapaprika, virsli és hagyma. 


Anyuék szokták elkészíteni. Most szilveszterkor valahogy elmaradt, de eszembe jutott, hogy van róla fotóm, így meg tudom osztani veletek. Gyerekkoromban minden szilveszterkor terítéken volt. Persze mi nem ettünk belõle, mert nem szerettük a csípõs ételeket, de a felnõttek igen.

Anyuék természetesen házi majonézt kevernek hozzá, aminek az elkészítési módja a franciasalátás sonkaalagútnál található, de készen kapható majonézzel is nagyon finom.

Hozzávalók:
- 1 kg csípõs, ecetes almapaprika
- fél kg hagyma
- 3 pár virsli
- majonéz 5 tojásból vagy egy nagy flakon
- 4-5 evõkanál tejföl
- 1-2 evõkanál mustár

A majonézt készítsük el legelõször, hogy állhasson addig, amíg a többi hozzávalót feldaraboljuk. 


Az almapaprika szárát és magházát eltávolítjuk, a paprikát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A virslit felkarikázzuk. Az egészet egy mély tálba helyezzük.

A majonézbe belekeverjük a tejfölt és ízlés szerint 1-2 evõkanálnyi mustárt. Ráöntjük a zöldségekre és a virslire és alaposan összekeverjük.

Tálalás elõtt 1-2 napig hûtõben érleljük. Laktató saláta, de friss kenyérrel, pirítóssal a legfinomabb.


Aki nem szereti a csípõs paprikát, de megkóstolná ezt a salátát, belekeverhet édes ecetes almapaprikát is. Sõt hallottam már olyanról is, hogy paprika helyett csalamádét tartalmaz a korhelysaláta.

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/01/korhel...

sponsored links

Keres?s