KORHELYLEVES

2014-01-01

sponsored links

Korhelyleves
Az új év elsõ bejegyzése.
Természetesen a korhelyleves.
Másnaposak ugyan nem vagyunk, de a szokás az szokás. Ilyenkor káposzta levest kell enni. Szeretjük is, tehát mindenképpen megcsináltam volna.

Hozzávalók:

0,5 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 db babérlevél
10 dkg füstölt kolbász
1 ek. liszt
3 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
1 tk. delikát
kevés só

A szalonnát apróra felkockáztam.
A vöröshagymát megpucoltam és kockára vágtam.
A savanyú káposztát megmostam és elvagdostam, hogy ne legyenek olyan hosszúk a levesben.
A szalonnát kiolvasztottam és kiszedtem az edénybõl.  A visszamaradt zsíron megpirítottam a vöröshagymát.
A savanyú káposztát is rátettem és azt is átpirítottam.
Felöntöttem vízzel, beletettem a babérlevelet, delikátot és fõztem egy órát.
A fokhagymát belereszeltem a levesbe.
A kolbászt felkarikáztam és egy lábasban kisütöttem. A kisült zsírral együtt a levesbe öntöttem.
A tejfölben elkevertem a lisztet.
A levesbõl kivettem 2 dl-t, és ezzel fellazítottam a habarást. Így nem lesznek  majd a leves tetején a tejföl darabkák.  Ezzel sûrítettem be a levest.
Összeforraltam, megkóstoltam , hogy elég sós-e és kész is lett a finom leves.

Szinte csak ilyenkor csinálok ilyen levest. Minden évben megfogadom, hogy máskor is lesz  ilyen, de valahogy mindig kimarad.
Most is csak azt tudom mondani, hogy nem csak egyszer kellene egy évben ilyen levest fõzni!

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/01/korh...

sponsored links

Keres?s