Korhely Étterem & Pub ? Éttermi fogyatékos, örömlány

2014-07-08

sponsored links

Úgy hozta sors, hogy a fõváros határait áttörve délre vettem az irányt egészen Pécsig. Mivel körülbelül 150 ezer lakost rejt magába a város így biztosan itt is laknak állandóan éhes emberek tehát kell lennie étteremnek. A Széchenyi tértõl alig másfél percnyi sétára található a híres nevezetes Korhely, aminek nevét szinte minden valaha Pécsett lakott ember megemlíti.

A nyári idõszakban két részre osztható a hely az utca elsõ felében található teraszuk és onnan pár méterrel arrébb maga az eredeti fedett télen-nyáron operáló éttermük. A belsõ kialakítás rendkívül hangulatos a földön egy félbálányi szalmát terítenek el, ami kicsit istálló és country kocsma hangulatát ébreszti a vendégben. Az étlapot végiglapozni rendesen kardióedzésnek számít mivel vagy 70-80 különbözõ fogás közül választhat az emberfia. Nem egy szokványos étlapról van szó, rendkívül közvetlen hangnemben szól hozzánk és valljuk be a fogások elvezései sem mindennaposak.

Az éttermi fogyatékos egy csevapcsicsás fogás, aminél a tepsis “krump-lee”-t megzsugáztam inkább steak burgonyára. Az örömlány egy fokkal érdekesebb mivel lángosbatyuba töltenek fûszeres, darált marhahúst, amihez sajtot is raknak. Mártásként gombás-kukoricás verzió dukál, amibõl elõbbi hozzávaló igazi csábító ajánlat egy örömlánynál. Nagyjából 25-30 percet kellett várni igaz 4 fogásról volt szó és éppen a konyhanyitásnál értünk oda.

Esztétikai megjelenés: Az éttermi fogyatékosnál a steak burgonya ágyra került rá az öt darab csevapcsicsarúd. Az ajvár egy hagyományos üvegpikszisben kapott helyett a háta mögé meg dobtak némi zöldet díszítés gyanánt. Végezetül jár mellé némi lilahagyma, amivel teljessé válik a kissé balkáni étkeket idézõ látvány. Az örömlány egy viszonylag világosnak mondható batyut kapott, mármint ha a lángosokhoz hasonlítjuk. A batyut három részre vágták abban az esetben, ha ezeket összeillesztenénk bizony egy brutálisan nagy töltött lángosról lenne szó. A mártásból finoman folyattak tetejére melyrõl a hozzávalók egy része lejutott egészen a tányérig. A biztonság kedvéért ez is kapott pár levél salátát nehogy hiányt szenvedjünk a zöldbõl. Összességében egy korrekt éttermi tálalás ahol semmi felesleges csicsát nem rittyentenek a tányérra.

Pont: 9/10

Ízvilág: A hús rudak rendesen átsültek kérgük már-már kicsit ropogós is lett. Az alatta tanyázó krumpli sereg enyhén kapott egy pikánsabb fûszerbõl, de mehetett volna több rá és akkor sokkal karakteresebb ízvilágot varázsolna elénk. Nem csak a színe, de az íze is tökéletes az ajvárnak kellemesen csíp és remekül harmonizál enyhén fokhagymás lendülete a hús ízével. A hagyma mellette közepesen randi gyilkos ha éppen elsõ alkalommal hódítjuk a nagy õt akkor inkább hagyjuk a tányéron. Az örömlány lángosa egy kicsit édesebb, mint egy átlag lángos, de állagra teljesen rendben van könnyen harapható vagy éppen vágható. A marhahús finomra darált és enyhén fûszeres. A sajt leginkább szoros kapcsolatot ápol a lángos belsõ felével emiatt kissé nehéz kivenni ízét, de érezhetõen azért megvan a szerepe az ételben. A gombából és kukoricából összeavanzsált mártás passzol a húsos lángoshoz. Mindkét fogás finom, az öblítéshez használt epres limonádé nekem túl édes volt, de legközelebb majd sörrel próbálkozom.

Pont: 9/10


Mennyiség: Mindkét fogásban félig voltam jelen, de nyugodt szívvel rá merem mondani bármelyikre, hogy egy átlagos ember számára tökéletesen elegendõ egy fõétkezésre. A csevapcsicsa és a burgonya köret arányaiban tökéletes a hozzájuk társuló ajvárból pedig még a szomszédot is megvendégelhettem volna. A lángosnál a töltelék elég sehol nem volt üres tészta érzése. A limonádét fél literes kiszerelésben mérik és mivel jó cukros ezért hamar itatja magát. Bõségesen megvan a négy órás határ egyik fogás sem mondható könnyû éteknek.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az étlap árképzésében is érzek némi szokatlanságot az éttermi fogyatékos nevû fogás 2327 forintot kóstál míg lelkitársa az örömlány 1991 forintot. Annak fényében nem mondanám vészesen drágának, hogy mindkettõ rendes kiadós adag ízügyileg pedig szinte hibátlanok. A limonádé, ha nem csal emlékeztem 650 forint és fél literes kiszerelésben mérik. Már az étlappal mosolyt csalnak az ember arcára ez pedig manapság mindent megér nem egy sablonos hely az tény. A belsõ hangulata igazi éjszakába nyúló sörözésekhez ad remek támaszt. Sajnos nem sûrûn vetõdõm az ország déli szekciójába, de aki betámadná Pécset és nem tudja merre egyen annak nyugodt szívvel ajánlom a Korhelyet.

Pont: 8/10

(ha Pécsett jársz és nem tudod merre a legendás Korhely akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/korhely-etterem-pub-ett...

sponsored links

Keres?s