Koreai padlizsán saláta

2014-05-09

sponsored links

koreaipadlizsánsalátakis01.jpg

A padlizsán olajban sütve, a többi hozzávalóval összekeverve  egy órát  összeérve lesz a legfinomabb. Egy könnyû levessel ebédre, vagy egy hozzáillõ nyers salátával párosítva ajánlom.

Sokrétû ásványi anyag tartalmának köszönhetõen a padlizsán olyan értékes táplálék, amely fenntartja a sav ? bázis egyensúlyt, normalizálja a só-víz, és a koleszterin anyagcserét.

A padlizsán ugyanúgy, mint a káposzta tartalmaz tartronsavat, amely akadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát, ezzel megelõzve az elhízást, és az érelmeszesedést.

A padlizsán normalizálja a szervezet folyadék anyagcseréjét, antibakteriális, és segíti a szívizom munkáját.

Vízhajtó, és epehajtó, méregtelenítõ és vérképzõ, ezen kívül gyulladásgátló hatású.

Különösen ajánlott érelmeszesedés, szív és érrendszeri betegségek étrendjében, a legyengült szívmûködés következtében kialakult ödémák, vesebetegségek, elhízás, székrekedés, és köszvény esetében.

Hozzávalók -  mindenbõl lehet közepes méretût választani

1 padlizsán

1 sárgarépa

 1 vöröshagyma

2 szál zöldhagyma

fél kaliforniai paprika

1 csokor koriander zöldje

3-4 evõkanál olíva olaj

2 evõkanál pirított szezámmag

1 evõkanál fehér rizsecet

1 evõkanál világos szójaszósz

1 teáskanál bio cukor, vagy méz

A padlizsánt héjastól hosszú csíkokra vágjuk és besózzuk. A padlizsán héj flavonoidokat tartalmaz, ez adja a különleges lila színét, és ezért kifejezetten jó ha belekerül az ételünkbe. Így hagyjuk állni egy órát (vagy akár egész éjszaka))

Az olajat felmelegítjük, a padlizsánról leitatjuk a nedvességet, és megsütjük. Közben keverjük, hogy minden oldalról átitassa az olaj, és egyenletesen puhuljon. Amikor érezzük, hogy megpuhult akkor kiszedjük egy üvegtálba amelyben majd belefér a többi hozzávaló is.

A hagymát félkarikákra vágjuk a sárgarépát vékony téglalapra vagy karikákra, és a padlizsán után a serpenyõben maradt olajban szintén állandóan kevergetve 4-5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott piros paprikát, és még további 4-5 percig együtt sütjük.

koreaipadlizsánsalátakis02.jpg

A sült zöldségeket összekeverjük óvatos mozdulatokkal, hogy szépen egyben maradjanak, hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát, és a durván összevágott koriander zöldjét. Jöhet az ízesítés, a hozzávalók mennyiségén ízlés szerint változtathatunk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/05/09/kore...

sponsored links

Keres?s