Komlóspárga szegfûgombás milánói szósszal - avagy komlóspárga milánói spagettiként

2018-05-08

sponsored links

A komló tavaszi, friss, elsõ hajtását a komlóspárgát akár komlóspagettinek is nevezhetnénk hiszen elég hosszú és vékony egy-egy darab, és ha elõzetesen gõz fölött megpároljuk, akkor spagettiszerûen hajlékony is lesz. Már csak fûszeres vajban át kell forgatni és finom tésztaszószt kell rá készíteni, és máris ehetõ szénhidrátmentes spagettiként. 

Elkészítés:


Párolt, vajas komlóspárga a spagetti helyett: Egy jó csokornyi komlóhajtást szedtem, amit egy szûrõtálba téve, lefedve, forró víz gõze felett megpároltam. Tálalás elõtt kis fokhagymával és medvehagyma zöld termésével együtt, egy serpenyõben, felolvasztott vajon átforgattam. Persze medvehagyma nélkül is elkészíthetõ.


Szegfûgombás, paradicsomos tésztaszósz:  Mangalica zsíron egy fél apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítottam, hozzáadtam egy duci gerezd apróra vágott fokhagymát is, azt is pirítottam. Mikor már illatozott, darált húst adtam hozzá, fehéredésig, kevergetve pirítottam, sóztam, fûszereztem borssal, kakukkfûvel, szurokfûvel, bazsalikommal, majd lefedve, pici vízzel puhára pároltam, és hozzáadtam kb. fele mennyiségû szegfûgombát, és a darált hússal az egészet zsírjára sütöttem. Ezután elég sûrû paradicsomszósszal felöntve készre fõztem a szószt, majd a végén még picit édesítettem, és friss zöldfûszerekkel (kakukkfû, bazsalikom) valamint egészen pici reszelt citromhéjjal frissítettem az ízeket.

Reszelt parmezán is jó lett volna rá, de nem volt, így ahelyett kis fetasajtot morzsoltam rá.

Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

   

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2018/05/koml...

sponsored links

Keres?s