Komfortos nyári ebéd, hús nélkül
sponsored links
Hús nélküli ebéd, a makrobiotika jegyében. Van benne sült cukkini, szójaszószban pácolt tofu, köles és uborkás, csicseriborsó saláta. Egészséges egytál étel mindössze 15 percben.
Van, aki unalmas ételnek gondolja a tofut, szerintem egyáltalán nem az, fõleg, ha kap valamilyen pácot. Most kapott egy kis szójaszószt és kukoricalisztet és tepsire került. Mellé halmoztam vékonyra felszeletelt cukkinit és elõmelegített sütõben együtt 12-15 perc alatt elkészült. Addig megfõtt a köles is, és a saláta is összeállt.
A saláta lényegében maradékokból készült. Fél csõ fõtt kukorica, 3-4 kanál csicseriborsó (konzerv), amit félretettem a humuszkészítés elõtt, fél uborka, 2 szál újhagyma. Ja és egy érett avokádó is került bele. Idén próbálok belõle minél többet enni, mert annyira egészséges. Ebbe a saliba szinte észrevehetetlenül megbújt.
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini vékonyra felszeletelve
1 tömb natúr tofu, háromszögre vágva
1 bögre köles
2 evõkanál szójaszósz (soyu)
2 evõkanál kukoricaliszt
Nyári makrobiotikus tál
A kölest mossuk meg és 2x annyi vízzel felöntve fõzzük puhára.
A karikára szeletelt cukkinit sózzuk, borsozzuk. (Megszórtam egy csipetnyi indiai fûszerkeverékkel is.)
A tofu kockákat/háromszögeket tegyük egy tálba, locsoljuk meg szójaszósszal és forgassuk meg benne. Szórjuk meg kukoricaliszttel, ebbe is forgassuk meg.
A cukkinit és a tofut tegyük egy sütõpapírral fedett tepsire és süssük készre. (kb.12-15 perc)
Tálaláskor locsoljuk meg gyors teriyaki szósszal. Ehhez forraljunk össze 2 kanál szójaszószt, 1 kiskanál barna cukorral, 1 kiskanál szezámolajjal, 1 kiskanál rizsecettel (helyettesíthetõ fehér borecettel) és 1 kiskanál kukoricaliszttel és 2 evõkanál vízzel.
Uborkás. csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
uborka (fél darab)
csicseriborsó (konzerv) (3-4 kanál)
fõtt kukorica (fél csõ)
1 érett avokádó
2 szál újhagyma
fél citrom leve
1-2 kanálolíva olaj
Az avokádót vágjuk félbe és belsejét felkockázva vágjuk ki. Locsoljuk meg kevés citromlével. Adjuk hozzá a feldarabolt uborkát, kukoricát, újhagymát. Locsoljuk meg a maradék citromlével és olíva olajjal.
Süti karamellizált almával
Kakaós teakenyér és egy titkos hozzávaló
Könnyed tavaszi epres csokitorta
10 perces málnás-csokis tortácska (sütés nélkül, kezdõknek is)
Van, aki unalmas ételnek gondolja a tofut, szerintem egyáltalán nem az, fõleg, ha kap valamilyen pácot. Most kapott egy kis szójaszószt és kukoricalisztet és tepsire került. Mellé halmoztam vékonyra felszeletelt cukkinit és elõmelegített sütõben együtt 12-15 perc alatt elkészült. Addig megfõtt a köles is, és a saláta is összeállt.
A saláta lényegében maradékokból készült. Fél csõ fõtt kukorica, 3-4 kanál csicseriborsó (konzerv), amit félretettem a humuszkészítés elõtt, fél uborka, 2 szál újhagyma. Ja és egy érett avokádó is került bele. Idén próbálok belõle minél többet enni, mert annyira egészséges. Ebbe a saliba szinte észrevehetetlenül megbújt.
Makrobiotikus egytál 1.
Sült cukkini, szójaszószban pácolt tofu, köleskása
és
uborkás, csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini vékonyra felszeletelve
1 tömb natúr tofu, háromszögre vágva
1 bögre köles
2 evõkanál szójaszósz (soyu)
2 evõkanál kukoricaliszt
Nyári makrobiotikus tál
A kölest mossuk meg és 2x annyi vízzel felöntve fõzzük puhára.
A karikára szeletelt cukkinit sózzuk, borsozzuk. (Megszórtam egy csipetnyi indiai fûszerkeverékkel is.)
A tofu kockákat/háromszögeket tegyük egy tálba, locsoljuk meg szójaszósszal és forgassuk meg benne. Szórjuk meg kukoricaliszttel, ebbe is forgassuk meg.
A cukkinit és a tofut tegyük egy sütõpapírral fedett tepsire és süssük készre. (kb.12-15 perc)
Tálaláskor locsoljuk meg gyors teriyaki szósszal. Ehhez forraljunk össze 2 kanál szójaszószt, 1 kiskanál barna cukorral, 1 kiskanál szezámolajjal, 1 kiskanál rizsecettel (helyettesíthetõ fehér borecettel) és 1 kiskanál kukoricaliszttel és 2 evõkanál vízzel.
Uborkás, csicseriboró saláta
Uborkás. csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
uborka (fél darab)
csicseriborsó (konzerv) (3-4 kanál)
fõtt kukorica (fél csõ)
1 érett avokádó
2 szál újhagyma
fél citrom leve
1-2 kanálolíva olaj
Az avokádót vágjuk félbe és belsejét felkockázva vágjuk ki. Locsoljuk meg kevés citromlével. Adjuk hozzá a feldarabolt uborkát, kukoricát, újhagymát. Locsoljuk meg a maradék citromlével és olíva olajjal.
Hasonló bejegyzések:
Süti karamellizált almával
Kakaós teakenyér és egy titkos hozzávaló
Könnyed tavaszi epres csokitorta
10 perces málnás-csokis tortácska (sütés nélkül, kezdõknek is)