Komfort kaja

2014-04-07

sponsored links

Kéne egyébként csinálni valamit ezzel a comfort fooddal, mert még nincs jó fordítása. A szívmelengetésre ott van a heartwarming. A lélekmelegítést egy az egyben megmondják, tehát a comfort food még mindig lóg a levegõben. Szerintem nem én fogom megoldani a problémát, egyfelõl mást kellene kitalálnom, de az sem megy, másfelõl sosem volt túl sok tehetségem a mûfordításhoz. Egyszer találtam ki a crinkles nevét, és így visszagondolva igen nagy hülyeség. Ehhez képest mindenki azt használja.
Tisztára meg fogunk egészségesedni, mondta anyukám, amikor meghallotta, mit kell megenni. Igazából a kókusztej miatt volt a szarkazmus. Pedig abban a mocsok idõben, ami volt a hét elején, pont ilyesmire volt szükség.
Különben meg az van, hogy ez a kókusz- meg kesudiótej magában és összekeverve is nagyon jó kávénak is, de forró csokinak meg aztán pláne. Egy kis mézes-fûszeres whiskyvel ja. A forró csoki.
Viszont sajnos egyelõre túl messze van a bolt, ahonnan be lehet ezeket szerezni. Nem mintha nem még messzebre mentünk volna érte, amikor megvettük. Majd keresek itt a közelben valami boltot, ahol fellépek az igénnyel. Kíváncsi leszek.

ÉDESBURGONYAKRÉM-LEVES

600 g édesburgonya
1 ek kókuszzsír
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml kókusztej
350 ml zöldségalaplé
só, bors
1/2 tk Pimentón de la Vera
1-2 tk mandarinos olívaolaj
  1. A kókuszzsírt felforrósítjuk egy edényben, hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát és fokhagymát, majd pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  2. Ezután rádobjuk a meghámozott és kis kockára vágott édesburgonyát, kissé átpirítjuk, fûszerezzük sóval, borssal és a füstölt paprikával.
  3. Felöntjük a zöldségalaplével és a kókusztejjel, majd fedõ alatt fõzzük kb. 15 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
  4. Aztán mixerrel pürésítjük, tálaláskor meglocsoljuk kevés mandarinos olívaolajjal.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s