Kolbászos-paradicsomos csirke

2014-06-07

sponsored links



Ezt az ételt találtam ki ma vacsorára, mert csak egy kevés farrészes csirkecombot kaptam, ami ráadásul nem is volt valami szép, ezért a bõrét ki kellett dobnom. A bõr nélküli csirke inkább visszataszító a család számára, mint kívánatos, ezért fel kellett dobnom valamivel. A sima csirkepörkölt már a könyökünkön jön ki, ezért ezt a kolbászos-paradicsomos változatot gondoltam ki.

Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 3 gerezd ugyancsak apróra vágott fokhagyma, 10 dkg lebõrözött, hosszában kettévágott, felszeletelt tóalmási tüzes kolbász, 5 db bõr nélküli, háromba vágott  farrészes csirkecomb, 1 fehér kanál só, 1 fehér kanál fûszerpaprika, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kb. 1 dl víz a paradicsomos doboz kiöblítéséhez, 2 csipet oregano, 1 teáskanálnyi Kania pizza fûszerkeverék.

A hagymákat kevés olajon megdinszteltem, majd rádobtam a szeletelt kolbászt és összepirítottam kicsit. Ebbe a kolbászos hagymás alapba kerültek a csirkedarabok, amiket fehéredésig sütöttem, aztán sóztam, megszórtam fûszerpaprikával, elkevertem és felöntöttem a passzírozott paradicsommal, a dobozt kiöblítettem kevés vízzel, és azt is a csirkére öntöttem. Fûszereztem még oreganoval és pizzafûszer keverékkel és fedõ alatt kb. 40-45 perc alatt készre fõztem. 
Gyermelyi olaszcsavart tésztával tálaltam. Legnagyobb örömömre nagyon ízlett a családnak, isteni ízt kapott a hús a kolbásztól, paradicsomtól. Valószínû a "tüzes" kolbásztól  még jó csípõs is lett. Máskor is fogok ilyet fõzni, mert tényleg nagyon finomra sikeredett.



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/06/kolbaszos...

sponsored links

Keres?s