Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne.

2014-08-06

sponsored links




Lasagne most éppen kolbásszal, gombával, paradicsommal, és természetesen sajttal. Mivel két személyre készült az ebéd, így nem egy tepsibe rétegeztem bele a hozzávalókat, hanem külön-külön kis lábasban sütöttem meg, majd a sütõbõl kivéve rögtön tálaltam is. (na, jó azért megvártuk ameddig egy kicsit kihûlt és úgy láttunk hozzá az evéshez) Én pl. debrecenit daraboltam fel, de jó minõségi sütnivaló kolbászból is készíthetjük. A paradicsom pedig saját termesztésû, nap érlelte, zamatos, melyet kert hiányában a piacon is beszerezhetünk.







 Hozzávalók 2 adaghoz:

2 pár debreceni (v. jó minõségû kolbász)
6 db lasagne tésztalap
30 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 ek paradicsompüré
4 ek víz
4 púpozott ek  tejföl
1 tk dijoni mustár
30 dkg sajt
kakukkfû (ízlés szerint)
õrölt bors
1 ek olívaolaj






A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt fõzzük félpuhára, majd szûrjük le.

A debreceni (v. kolbász) bõrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfûágról tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és kevergetve süssük pár percig.

Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfûleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. (a fûszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van)

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellõen összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evõkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékbõl, majd fedjük be a következõ tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön!!!!!!
Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.

Tálalás elõtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/08/k...

sponsored links

Keres?s