Kolb?szos d?d?lle - G?lu?te de cartofi cu c?rna?i ?i ceap?

2023-03-01

sponsored links

Hozz?val?k: 50 dkg krumpli,  15-20 dkg liszt, 20 dkg f?st?lt kolb?sz, 1 v?r?shagyma, kev?s olaj vagy zs?r, s?; a t?lal?shoz: 2 dl tejf?l.

Elk?sz?t?se
: A krumplit kock?ra v?gjuk, megmossuk, majd annyi enyh?n s?s vizben amennyi ?pp ellepi, puh?ra f?zz?k. F?lrevessz?k, lev?vel egy?tt ?sszet?rj?k, majd visszatessz?k a l?ngra, ?lland?an kavarva hozz?adjuk a lisztet ?s addig f?zz?k, m?g a massza ?ssze?ll ?s j?l form?zhat? lesz. A kolb?szt v?kony karik?kra v?gjuk, kev?s zsirad?kon pirosra s?tj?k, majd sz?r?kan?llal egy t?ny?rra szedj?k. A visszamaradt zsirad?kon megpir?tjuk az apr?ra v?gott hagym?t, a v?g?n pedig visszatessz?k a kolb?szt is. A krumplis massz?b?l ev?kan?lnyi adagokat vesz?nk, k?t kan?l seg?ts?g?vel megform?zzuk, majd egy serpeny?ben, kev?s zs?ron k?rbep?r?tjuk, v?g?l az eg?szet ?sszekeverj?k a kolb?szos hagym?val. T?lal?skor tejf?llel locsoljuk.



 G?lu?te de cartofi cu c?rna?i ?i ceap?

Ingrediente pentru 4 persoane:  500 g cartofi, 150-200 g f?in?,  200 g c?rna?i afuma?i, 1 ceap?, pu?in? untur?, sare, sm?nt?n? sau lapte b?tut pentru servire.

Prepararea: Cartofii t?ia?i cubule?e se fierb ?n ap? cu sare, c?t s? le acopere. C?nd sunt moi se iau deoparte, se paseaz? cu apa de fiert cu tot, dup? care se pun ?napoi pe foc ?i se adaug? treptat f?ina, amestec?nd energic cu o lingur? de lemn. Se fierb p?n? c?nd aluatul se desprinde marginea vasului ?i se adun? ?n mijloc. C?rna?ul se feliaz?, se pr?je?te pu?in, dup? care se scoate pe o farfurie. ?n gr?simea r?mas? se rumene?te ceapa m?run?it?, dup? care se pun ?napoi c?rna?ii. ?ntr-o alt? tigaie se ?ncinge pu?in? untur?. Cu o lingur? se iau g?lu?te din compozi?ie, se pun ?n untur? ?i se rumenesc pe toate p?r?ile, dup? care se amestec? toate ?n amestecul de ceap?-c?rna?i. Se serve?te cu sm?nt?n? sau lapte b?tut. 



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/03/...

sponsored links

Keres?s