Kokárda tál rukkola pestoval
sponsored links
Egyszerû és elronthatatlan.
Kokárda tál rukkola pestoval
Hozzávalók: paradicsom, mozzarella golyók, a rukkola pestohoz: 20 dkg rukkola, 7 dkg fenyõmag, 1 evõkanál kapribogyó, 1 cikk fokhagyma, 1 fél citromból nyert citromlé, 5 dkg parmezán sajt, 1 dl tökmagolaj vagy extra szûz olívaolaj, só.
Elkészítése: A pestohoz a rukkola leveleket megmossuk, megtörölgetjük. Turmixgépbe tesszük a rukkolát a fenyõmaggal, a fokhagymával, a kapribogyóval, a parmezánnal és az olajjal. Összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, ha túl sûrû teszünk hozzá még olajat. A tálra rendezzük a megmosott paradicsomokat szeltekre vágva, körbe rakjuk mozzarellával, majd a közepébe pestot helyezünk. A paradicsomot és a sajtot a pestoba mártogatva fogyasztjuk.