Koktélparadicsomos, bazsalikomos focaccia - Focaccia Pugliese

2014-08-15

sponsored links

Nagyon szeretem a focacciát, mert irtó könnyû elkészíteni és isteni finom. Többször készítettem már és igyekszem mindig másképp elkészíteni. Ez egy krumplis recept, amit természetesen az olaszoktól vettem át. És most készakarva fényképeztem le pont egy sarkot, mert ez a legfinomabb része :)


Hozzávalók:
  • 500 g BL55-ös kenyérliszt,
  • 2 közepes fõtt krumpli,
  • 1 tasak száraz élesztõ (de lehet friss is),
  • kb. 300 ml langyos víz,
  • só,
  • olíva olaj,
  • koktélparadicsom,
  • oregánó.

A lisztet a dagasztó tálba tettem és hozzáadtam a fõtt és lereszelt krumplit. Adtam hozzá 1 kk sót, az élesztõt és a langyos vízzel tésztát gyúrtam. Fokhagymát is lehet tenni a tésztába, de én elfelejtettem.  Meleg helyen 1 órát kelesztettem. Utána a tepsit kibéleltem sütõpapírral, a papírt megkentem olajjal, majd a tésztát olajos kézzel beleegyengettem. A tetejét megszórtam durva sóval, ráhelyeztem a megmosott koktél paradicsomokat és végül megszórtam oregánóval. Elõmelegített sütõben, közepes lángok ropogósra sütöttem.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s